Kristian van Fotografie in Zeeland was in het weekend van 3 juni in de mooie stad Dinant. In deze Zeeland & Zo verteld hij meer over deze stad in de Maasvallei en de reis.

Dinant is misschien niet zo bekend als Gent of Brugge, maar het was zeker de moeite waard om deze stad aan de maas te bezoeken. De stad ademend geschiedenis, is erg toeristisch en was mooier dan gedacht. In 2,5 uur ben je vanuit Zeeland in Dinant, uitgezonderd van de files. 

(lees verder onder de foto)

Eerst zijn we naar naar Parc de Furfooz gegaan. Dat bij het dorpje Furfooz in de provincie Namen ligt. Het Park is in de maand juni alleen te bezoeken met een reservering. Dit doen ze om het dorpje en de natuur te beschermen tegen grote groepen.

(lees verder onder de foto)

In Parc de Furfooz was het mooi wandelen. Zo kom je langs een Romeins badhuis, dat nog regelmatig ”in bedrijf” wordt gesteld. Tijdens de klim naar de top kom je ook nog meer Romeinse fundamenten tegen. Daarnaast zit het gebied vol met grotten. Om daar te komen moet je dikwijls over stijle trappetjes. Maar het was zeker de moeite waard.