Skip to content Skip to footer

Open Monumentendag 2019, ideaal om te fotograferen?

Onze redacteur & fotograaf Kristian, heeft een aantal monumenten bezocht tijdens het jaarlijkse evenement Open Monumentendag. De hamvraag is echter, zijn deze monumenten ideaal om te fotograferen? Het antwoord leest u in dit speciale Open Monumentendag artikel van fotografieinzeeland.nl !

Wat heeft onze redacteur allemaal bezocht?

Ik heb een molen, een boerderij, en verschillende kerken bezocht. Deze zijn gelegen in ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke en Nisse. Ik probeerde vooral wat variatie in de beelden te brengen. Dus niet alles vanaf ooghoogte, maar ook andere posities, zoals kikkerperspectief (laag bij de grond). Verder heb ik geprobeerd alles zoveel als mogelijk scherp te houden. Hoe ik dat deed lees je onder de foto !

(Lees verder onder de foto)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles zo scherp mogelijk?

Ik heb geprobeerd een diafragma rond de f/9 aan te houden. Dat werkte goed in buiten situaties, of bij een raam. Maar binnen moest de ISO snel omhoog, wat al snel ruis opleverde. Deze heb ik in de nabewerking gereduceerd. Na de foto vertel ik je graag meer over de bijzondere monumenten die ik bezocht heb!

(Lees verder onder de foto)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoeve van der Meulen:

Deze hoeve is eigendom van stichting Het Zeeuwse Landschap, en dateert uit het begin van de 17e eeuw. De hoeve heette eerst d’oeve van Vermeule, maar toen stichting Het Zeeuws Landschap deze boerderij aankocht in 2006 is de boerderij vernoemd naar de laatste eigenaar: Adrie van der Meulen. De boerderij was zoals ik begreep totaal vervallen voor de aankoop. Deze Hoeve is later gerestaureerd, en in oude staat teruggebracht. Meer informatie over deze Hoeve, en hoe je deze kan bezoeken? Kijk dan op de website van Het Zeeuwse Landschap.

(Lees verder onder de foto)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De andere bezochte monumenten:

Ik heb de Sint-Martinuskerk in ‘s-Gravenpolder en de Mariakerk in Nisse bezocht. Deze historie laat ik voor nu achter wegen, maar ik kom er op een later artikel op terug.Ik heb ook Molen de Korenhalm ‘s-Gravenpolder bezocht.

De hamvraag:

Het zijn mooie monumenten om te fotografen, ik kreeg een paar rondleidingen, over de geschiedenis over de prachtige gebouwen. Het was een ideale en interessante Open Monumentendag 2019.

Fotografie in Zeeland ontdek je hier!

Foto’s en tekst: Kristian de Winter (redacteur fotograaf Fotografie in Zeeland)

Met dank aan Stichting Open Monumentendag, stichting Het Zeeuwse Landschap, Mariakerk te Nisse, Sint-Martinuskerk ‘s-Gravenpolder & molen de Korenhalm ‘s-Gravenpolder.

 

What's your reaction?
0Smile0Angry0Wow0Sad0Lol0Wtf

Copyright © 2020 fotografieinzeeland.nl | Powered by Henk & Kristian de Winter All rights reserved

error: Foto kopen? Neem contact op!