De voormalige PSD Veer verbindingen

Veerdiensten op de Westerschelde bestaan er al sinds mensenheugenis. Al in 1574 bestaat er een veerdienst tussen Vlissingen en Breskens. Veel later kwamen er veel meer verdiensten bij op de Wester- en Oosterschelde. Het enigste restant hiervan is nog de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens. Tot 2003 was er ook nog een veerdienst tussen Kruiningen en Perkpolder. Maar na de opening van de Westerscheldetunnel is deze veerdienst opgeheven en die van Vlissingen – Breskens omgezet naar een fietsvoet veer. Echter zijn er in Zeeland nog tastbare herinnering te vinden van de Provinciale Stoomboot Diensten (PSD). Zoals voormalige veerhavens, schepen en gebouwen maar ook herinnering bij de Zeeuwen zelf.

Kamperland-Veere

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.