Skip to content Skip to footer

Zeeland saai? Echt niet!

Deze column is geschreven door Kristian de Winter, Zeeuw en één van de oprichters van Fotografie in Zeeland

Mensen denken bij Zeeland vaak dat het een saaie en vergrijsde provincie is. Maar dat is natuurlijk niet zo! Zeeland is een prachtige provincie om in te wonen & te werken. Wij hebben niet zulke grootte steden als in de Randstad, maar wij hebben wel prachtige historische overzichtelijke steden. Zoals onze hoofdstad Middelburg, en de steden Goes en Zierikzee. Natuurlijk mag Zeeuws-Vlaanderen niet vergeten worden, met steden als Hulst en Sluis. Zeeland had vroeger een grootte rol in de geschiedenis van het huidige Koninkrijk der Nederlanden. Maar in de Delta provincie van Nederland is meer te ontdekken dan alleen dat.

Zeeland is een prachtige provincie om in te wonen & te werken!

Zo zijn er genoeg dagattracties, zoals de stoomtrein Goes-Borsele op Zuid-Beveland. Op het museum terrein in Goes lijkt het of je in de jaren 30 van de vorige eeuw waant. Daarnaast kan je met de stoomtrein tot aan Hoedekenskerke reizen, en met het trammetje tot aan Baarland!

Maar er zijn ook genoeg festivals te beleven in Zeeland, zoals de Dancetour in Goes en Concert at Sea aan de Brouwersdam . Maar er is ook straattheater zoals Festival Onderstroom in Vlissingen & Klompop in Ovezande.

Ik kan er nog wel uren over doorschrijven maar dit was dan toch mijn eerste column over Zeeland! Meer lezen van Fotografie in Zeeland? Dat kan via onze speciale Zeeland & Zo pagina!