Skip to content Skip to footer

Antwerpen: stad aan de schelde

Antwerpen is een prachtige stad aan de rechter oever van de schelde, het is tevens de grootste gemeente van België! Wij van Fotografie in Zeeland zijn naar deze stad afgereisd, om natuurlijk super toffe plaatjes te schieten, maar ook om dit artikel te schrijven. Antwerpen ontdek je bij ons!

Antwerpen telt zo’n 521.600 inwoners. En dat was zeker te zien! In de stad was het deze dag heel erg druk, en dan niet alleen met inwoners, maar ook met toeristen. Antwerpen kan je vergelijken als je alle steden van Zuid-Beveland en Walcheren bij elkaar voegt.

Wij hebben eerst de auto geparkeerd op een parkeerplaats aan de schelde, toen zijn wij te voet verder gelopen. Eerst zijn wij over de aanlegsteiger voor cruiseschepen gelopen, Daar lag ”toevallig” de Prinsendam van de Holland America Line (HAL). Daarna zijn wij richting de markt gelopen, waar het stadhuis staat. Wat een prachtige markt is dat, met al die middeleeuwse gebouwen. Jammer genoeg staat de halve stad in de steigers, dus ook het stadhuis! Na een wat te hebben gefotografeerd op de markt, zijn wij richting de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal gelopen. Maar in de kathedraal was het zo druk, dat wij bij de ingang weer zijn omkeert.

Daarna zijn wij door de stad en de Diamantenwijk naar het centraal statio gelopen. Daar hebben wij super mooie architectuur foto’s geschoten. Het was daar opvallend rustig, omdat het natuurlijk zaterdag was.

Daarna zijn wij weer naar de auto gelopen, en toen terug huiswaarts gegaan.

Dit was een artikel van fotografieinzeeland.nl & Benelux Photos

© 2019 fotografieinzeeland.nl / Kristian de Winter & Henk de Winter