Skip to content Skip to footer

Gent: de mooiste stad van Vlaanderen?


In dit korte artikel belicht Kristian de Winter (redacteur/ fotograaf fotografieinzeeland.nl) zijn ervaringen en de feiten van Gent.
Iedereen kent Gent wel van de talloze televisieseries zoals Flikken!

Eerst even een beetje geschiedenis:

Gent is een historisch stad in de provincie Oost-Vlaanderen. De naam Gent is afgeleid uit het Keltische woord Ganda, wat monding betekent. In Gent zijn dat de Leie en de Schelde. Gent kent heel veel bezienswaardigheden zoals de Belforttoren van Gent, de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk (de drie torens van Gent). Maar er staat ook een kasteel in de historische binnenstad genaamd: Gravensteen.

(Lees verder onder de foto)

Gent is een prachtige stad, waar je niet uitgekeken raakt, zoveel historie. Ik heb dan ook veel foto’s gemaakt.  Het was best wel een grijze dag, dat was minder, maar soms ook mooi voor de foto’s.  ik heb onder andere over de vrijdag markt gelopen, langs kasteel Gravensteen, en langs het belfort. 

© 2019 fotografieinzeeland.nl / Kristian de Winter