Zierikzee

Zierikzee Het ontstaan Zierikzee is dé monumenten stad van Zeeland. Deze historische stad op Schouwen-Duiveland kreeg in 1248 stadrechten van Graaf Willem II van Holland. Zierikzee is een havenstad dat is gelegen aan de Oosterschelde. De naam Zierikzee komt voort uit de naam van een kreek de ”ee” en van een lokale machthebber met de naam Zierik. Dat later samengevoegd is tot Zierikzee.

Scheepvaartverbinding

Zierikzee was tevens één van de belangrijke plaatsen in Zeeland rond de middeleeuwen (VOC-Tijd). Tussen 1414 en 1576 werd de stad door verschillende stadsbranden geteisterd, dat de stad grotendeels tot helemaal in de as legde. De eilanden Schouwen en Duiveland werden in de middeleeuwen gescheiden door de Gouwe, een belangrijke scheepvaart verbinding tussen Vlaanderen en Holland.  

Zierikzee Monumenten-stad

De stad heeft meer dan vijfhonderd monumenten, de bekendste zijn wel de Sint-Lievens monstertorren, het stadhuis, de nieuwe kerk, de stadspoorten en de oude stadsgevangenis met rechtbank in Zierikzee.     © 2018 fotografieinzeeland.nl – Henk de Winter en Kristian de Winter  ]]>

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Foto kopen? Neem contact op!